תפריט

Clean Burn Technology

מה זה המושג CLEANBURN? האם יותר שעות בעירה זה בהכרח יותר ניצולת? והאם בכלל יש לנו מודעות להשפעה של התפעול הנכון של הקמין על הוצאות העץ שלנו ועל איכות הסביבה? כל זאת במאמר קצר ומפרה שיעשה לכם סדר בראש. CleanBurn – VS – Pre EPA קמיני עץ העובדים בטכנולוגיית CleanBurn משתמשים באוויר לבעירה המשנית לצורך […]

מה זה המושג CLEANBURN? האם יותר שעות בעירה זה בהכרח יותר ניצולת? והאם בכלל יש לנו מודעות להשפעה של התפעול הנכון של הקמין על הוצאות העץ שלנו ועל איכות הסביבה? כל זאת במאמר קצר ומפרה שיעשה לכם סדר בראש.

CleanBurn - VS - Pre EPA

קמיני עץ העובדים בטכנולוגיית CleanBurn משתמשים באוויר לבעירה המשנית לצורך שריפת גזי הבעירה של העץ לפני שהם עוזבים את התנור ונפלטים מהארובה. זו הסיבה שהם אינם בעלי שליטה מוחלטת בבעירה כמו הקמינים שיוצרו לפני תקני הEPA, אשר היו אטומים יותר. את הבעירה בקמינים הישנים היה ניתן לחנוק ע"י סגירת חמצן כמעט מוחלטת, ולקבל בעירה נמוכה יותר ויותר שעות בעירה. מה שנתפס ע"פ רוב כבעירה יעילה יותר.

אך למעשה, תפיסה זו, המגדירה קמין איכותי יותר רק לפי אורך שעות הבעירה שלו, הינה מוטעית ורחוקה מן האמת. מנקודת מבט של "ידידותי למשתמש" זה בהחלט מובן – פחות התעסקות עם הזנת עצים. אך בואו נוריד את התאוריות למספרים וניווכח שמבחינת כמות החום שהקמין מייצר – יותר שעות זה לא בהכרח יותר חום, וזה לא בהכרח יותר ניצולת.

 

יחס של תפוקת חום ביחס לשעות הבעירה

לצורך העניין נסיק קמין CleanBurning עם שישה לוגים של עץ. על פני בעירה של 4 שעות, הבעירה שלו תייצר 30,000 BTU של חום לשעה, עם פחות מ7.5 גרם של פליטת מזהמים לשעה.
מנגד, נסיק את אותם שישה לוגים בקמין Pre EPA אטום. קמין זה עשוי לבעור במשך 8 שעות ולייצר 10,000 BTU לשעה, עם כ80 גרם פליטת מזהמים לשעה.

נפשט את המשוואה:
קמין CleanBurn מתקדם – 4 שעות כפול 30,000 = 120,000 BTU.
קמין Pre EPA אטום אך עם טכנולוגיית בעירה מיושנת – 8 שעות כפול 10,000 = 80,000 BTU.

ניתן לראות הבדל של 33% בהפקת החום בין שני הקמינים! קמין CleanBurn מתקדם הפיק 40,000 BTU יותר מאשר קמין Pre EPA מאותה כמות עץ. הקמין האטום שרף את העץ באופן יותר מבוקר ואיטי, אך בזבז 40,000 BTU של אנרגיה בצורה של פליטת עשן רווי בגזים שלא נשרפו. חלק מהמזהמים הללו נפלטו לסביבה, וחלק התגבשו בצורה של עטרן על דפנות הארובה.

המספרים שנתנו הם דוגמא, אך דעו כי בתנאים זהים (אותה ארובה, אותו בית, אותו עץ) הנתונים הללו בדוקים ומוכחים. קמיני CleanBurn מתקדמים ייצרו את אותה כמות חום עם פחות כשליש מכמות העץ בהשוואה לקמין אטום ומיושן. בטח ובטח בהשוואה לקמין מיושן, לא אטום, ואשר אינו עומד בתקני האיכות הרלוונטיים, ללא כל טכנולוגיית בעירה שהיא, ופולט מזהמים בכמויות מוגזמות לסביבה – כדוגמת קמינים המיוצרים במסגריות מקומיות, וכגון מה שמוכר לנו בארץ כ"קמין דרוזי".
קמיני CleanBurn איכותיים, אשר גם נותנים ניצולת גבוהה מאוד, וגם נותנים יותר מ-10 שעות בעירה – הינם נדירים. אלו הקמינים הנחשקים ביותר, והם אלו שאנחנו ממליצים עליהם לרוב לקוחותינו.

לסיכום

קחו בחשבון כי לפעמים בעירה איכותית ומתקדמת תבוא על חשבון שעות הבעירה. העץ יגמר מעט יותר מהר – אך בפועל יחמם יותר את הבית שלכם. תחשבו פעמיים לפני שאתם חונקים את הבעירה ע"י סגירת הקלפה של הארובה – לא תמיד יותר שעות זה יותר חום! השתמשו בתרמומטר מגנטי על גבי הקמין בכדי לדעת האם טמפרטורת הבעירה אופטימלית או שהינה נמוכה מדי באופן שלא מתבצעת הבעירה המשנית. תפעלו את הקמין בחכמה, חיסכו בהוצאות העץ, וגם תשמרו על הסביבה.

לכניסה לקטלוג שלנו – לחצו כאן

לפרטים נוספים וייעוץ חינם – צרו איתנו קשר

אולי יעניין אותך עוד