סכינים וציוד נלווה

למה להשתמש בסכיני שף במטבח הביתי?
סכין שף היא כלי המשמש לחיתוך מזון. סכיני השף הונדסו בצורתם המושלמת לכף היד ולכן נוחות מאוד ומקלות על העבודה במטבח הביתי. סכינים למטבח הינם חלק בלתי נפרד מהבית ולכן בכל בית (שמבשלים בו) כדאי להחזיק כמה סכיני שף מקצועיים. סט סכיני שף יכול לשנות ולשפר משמעותית את חווית הבישול במטבח הביתי. אורך החיים של סכין שף מקצועית יכול להגיע לעשרות שנים.
Showing 1–16 of 69 results
-
Meat Claws
₪65.00 תעמיס למשאיתיצרן: Pit-Boss, USA
טופרים לפירוק בשר
-
Meat Claws Stainless
₪135.00 תעמיס למשאיתיצרן: Rosle, גרמניה
טופרים לפירוק בשר נירוסטה
-
Multi Cutter
₪295.00 תעמיס למשאיתיצרן: Rosle, גרמניה
קוצץ מולטי
-
Cutting Board Otto
₪290.00 תעמיס למשאיתיצרן: Otto Wilde, גרמניה
קרש חיתוך מעץ אלון
-
Premium Pizza Wheel
₪160.00 תעמיס למשאיתיצרן: Rosle, גרמניה
גלגלת חיתוך ייחודית לפיצה
-
Rocking Pizza Cutter
₪95.00 תעמיס למשאיתיצרן: Pit-Boss, USA
גיליוטינה לחיתוך פיצה
-
Gourmet Slicer
₪265.00 תעמיס למשאיתיצרן: Rosle, גרמניה
מיני סלייסר
-
Poultry Shears
₪290.00 תעמיס למשאיתיצרן: Giesser, גרמניה
מספרי פירוק לעוף
-
BBQ Skewer
₪20.00 תעמיס למשאיתיצרן: Giesser, גרמניה
שיפוד נירוסטה באיכות גבוהה
-
Fork Skewers – 4Pcs
₪120.00 תעמיס למשאיתיצרן: Rosle, גרמניה
שיפודי מזלג - 4 יח'
-
Fork Skewers Rack
₪260.00 תעמיס למשאיתיצרן: Rosle, גרמניה
מתקן עם שיפודי מזלג
-
Serving Board-Hickory
₪190.00 תעמיס למשאיתיצרן: Rosle, גרמניה
לוח הגשה מעץ היקורי
-
Magnetic Butcher Board
₪190.00 תעמיס למשאיתיצרן: Pit-Boss, USA
קרש חיתוך מגנטי
-
Cutting Board-Black
₪160.00 – ₪320.00 תעמיס למשאיתיצרן: Giesser, גרמניה
משטח חיתוך אקרילי מקצועי
-
Chopping Board 28×20
₪155.00 תעמיס למשאיתיצרן: Rosle, גרמניה
קרש חיתוך מעץ בוקיצה
-
Chopping Board 36×24
₪245.00 תעמיס למשאיתיצרן: Rosle, גרמניה
קרש חיתוך מעץ בוקיצה
אורך הלהב הנפוץ ביותר בסכיני שף מומלצים הינו 210 מ”מ כאשר ישנה גם סכין שף מומלצת באורך 250 ו- 300 מ”מ.
כסכין לפריסת בשר תמיד נעדיף את הלהב הארוך ביותר אשר יאפשר לבצע את החיתוך במינימום הולכה והבאה, ובשאיפה לחיתוך מלא בהולכה אחת. כמה שפחות נבצע פעולת “ניסור” מרקם החיתוך יהיה נקי יותר, נפעיל פחות לחץ על הבשר וכך נמנע איבוד נוזלים ועסיסיות בחיתוך. על מנת לשמור על חדות סכין שף מקצועית יש להשחיזה לעיתים קרובות. למניעת שחיקה מהירה יש להמנע מחיתוך על משטחים לא מתאימים-יש לחתוך רק על משטחי עץ או פלסטיק.
להביהם של סכיני השף מיוצרים בטכנולוגיות שונות:
חישול על ידי אדם: להב המעוצב על ידי חימום מוט פלדה לטמפרטורות גבוהות, ושינוי צורתו על ידי מכות פטיש לצורה הדומה ביותר לצורתו הסופית של הלהב. לאחר מכן הלהב עובר ליטוש והשחזה על מנת לעצבו בצורתו הסופית. שיטה זו מייחדת לרוב את הסכנים היפניות, ולכן מחירם הוא הגבוה ביותר.
חישול על ידי מכונה: מוט פלדה מחומם לטמפרטורות גבוהות, חישול על ידי מספר מכות בפטיש תעשייתי רב עוצמה אל תוך תבנית. לאחר מכן, השלב הסופי עבור הלהב יהיה ליטוש והשחזה על מנת לקבל את צורתו הסופית.
הטבעה: תבנית בצורת הלהב יורדת בכוח רב עוצמה על משטח פלדה ומטביעה בו את צורתו של הלהב, השלב הבא הוא השחזה וליטוש עד לקבלת עיצוב סופי מושלם עבור הלהב ויעילותו. דרך ייצור זו היא הנפוצה ביותר, ומאפשרת את הייצור ההמוני של הלהבים במעט כסף ובמהירות.
סט סכיני מטבח יכלול בתוכו מספר סכינים ובשילובים שונים:
סכין שף, סכין פריסה, סכין פילוט, סכין פירוק, סכין לחם, סכין קילוף, סכין ירקות משוננת וכמובן אבן השחזה לסכין, וכן מוט השחזה המכונה “שטול”.
סכין השף היפנית נקראת “גיוטו” (שזה ביפנית-סכין בשר), והיא בעצם הגרסה היפנית לסכין השף הצרפתית הנפוצה.
סכיני שף ברמות הגבוהות בעולם מיוצרות גם במדינות העולם המערבי, לדוגמא:
סכין שף גלובל, גיסר, דיג’ו, צווילינג ,ברבנטיה, ארקוס, מורסו, איוו, רוסל, קאי שון, בורגווגל, דיק וכו…
לא ניתן להצביע על מהי סכין שף הטובה בעולם מכיוון שלכל אחד העדפות שונות מבחינת צורה, קשיות, חדות, חומר, נוחות וגם כמובן – עיצוב. במבחר הסכינים הגדול של “רוקח” תוכלו למצוא סכין לכל מטרה במטבח ,סכין שף, סכין פריסה, סכין פירוק, סכין פילוט וכמובן אבן השחזה לסכין.
לסיכום: תכניסו לביתכם סט סכיני שף מקצועיים ותשדרגו את העבודה שלכם במטבח, לא תאמינו כמה מהר תתרגלו ותקלו על החיים שלכם בתחום הבישול. אנשים אשר עברו לעבוד עם סט סכינים מקצועי היום נהנים מכל רגע במטבח, כל בישול הפך לחוויה. כלי טוב – נותן חוויה טובה. נקודה.