דף הבית » גרילים ומעשנות » מעשנת בשר » מעשנת פלט
מוצר חדשני שהוא למעשה הכלאה של גריל/מעשנה/טאבון על עצים. הכל אוטומטי, קל ופשוט לתפעול. והטעם? לא משהו שהכרתם עד כה! דעו לכם שאם אתם זוכים לקרוא שורות אלו – התמזל מזלכם! תתכוננו – חייכם עומדים להשתנות מקצה לקצה. עולם חדש של טעמים ורמת עשיה של אוכל ברמות שלא דמיינתם גם במסעדות הכי נחשבות – יכול לעמוד לרשותכם אצלכם בבית!
בעידן המודרני כבר הספקנו לשכוח את הארומה של עץ אמיתי בצליה, באפיה ובבישול. עם צאתם של גרילי הגז לשוק הרחקנו לכת ומכרנו את הכבוד של הבשר בעבור זמינות, מהירות וקלות עשיה. אל תוך הוואקום הזה של האין זמן וחוסר הסבלנות של דור ה-Y החל להתפתח הפתרון האולטימטיבי בכל הזמנים.
הכירו את מעשנות הפלט של לואיזיאנה ופיטבוס. הכלאה של גריל, מעשנה ותנור אפיה על עצים-אוטומטי לחלוטין. נשמע מוזר? זה חלום? לא, זה אמיתי לגמרי ותיכף תבינו איך המכונה המטורפת הזו עובדת – המשך בתחתית העמוד.
מעשנת פלט היא מעשנה אוטומטית העובדת על כופתיות עשויות מאבקת עץ דחוסה בלחץ מאוד גבוה. באנגלית הן נקראות – Wood Pellets. התרגום המדויק לכאורה היה צריך להיות “מעשנת כופתיות עץ”, אבל בגלל שהמונח הזה לא עבר חלק בחיך הישראלי, התקבל עברות קלאסי למילה Pellet שהביא לנו את המילה החדשה “פלט” לשפה העברית.
באנגלית המינוח הנפוץ יותר הוא גריל פלט (Pellet Grill), אך מכיוון שבישראל התרגלו לקרוא בשם גריל למנגל פחמים או לגריל גז שעובדים אחרת – המינוח שתפס הוא דוקא השימוש העיקרי של הישראלים במוצר – עישון בשר, ולכן המינוח הישראלי שהתקבל הוא “מעשנת פלט”.
בגלל הבלבול בעברות החדש מול המינוח באנגלית ניתן לפגוש ברחוב ווריאציות שונות של תרגום חופשי למינוח כגון: מעשנת פלטס, מעשנת פאלטס, מעשנת פאלץ ומעשנת פלץ.
מונח נוסף ושגוי שהשתחל הוא “מעשנת שבבי עץ”, אך זהו מונח שגוי מכיוון ששבבי עץ במקור פירושו נסורת עץ, או במילים אחרות עץ מרוסק ושבור דק. זהו לא מינוח מתאים לכופתית דחוסה מאבקת עץ.
מעשנת פלט עובדת על עיקרון של בעירה נצילה בסיר בעירה קטן המלובה תמידית בעזרת מפוח אוויר עוצמתי. בעזרת כמות חמצן גבוהה המכשיר שורף ביעילות את כופתיות העץ (Wood Pellets) שאנחנו קוראים להם פשוט פלט ומייצרת אנרגיה גבוהה בנצילות מקסימלית וכמעט ללא עשן נראה לעין (“עשן כחול” בשפה המקצועית).
החומר מוזן בעזרת בורג הזנה (חילזון בשפת העם), ופיקוד דיגיטלי מתקדם מווסת את קצב ההזנה בהתאם לקצב הבעירה וע”פ הטמפרטורה שקבעתם. ברגע שהמעשנה מתחממת ומגיעה לטמפרטורה שקבעתם – הפיקוד נותן הוראה להאט את קצב ההזנה. כאשר הטמפרטורה יורדת מעט הפיקוד נותן הוראה להגביר את קצב ההזנה, וחוזר חלילה.
ובקיצור, מה שזה אומר זה שאתם מהיום יכולים ליהנות מחוויית טעמים מטריפה של מעשנת בשר – בנוחות וסטייל של לחיצת כפתור! צעד אחד מפריד בניכם עכשיו לבין שדרוג רמת הבישול במטבח שלכם למחוזות אחרים לגמרי.
עשו את הצעד הזה, ותגידו לנו תודה לשנים קדימה. אנחנו כאן לשירותכם להדריך אתכם בכל צעד בכניסה לעולם החדש – עולם המעשנות.
קשה לתפוס כיוון? המגוון אשש וזה מבלבל?
בשביל זה אנחנו כאן בשבילכם!
אפשר להשאיר פרטים וניצור קשר בהקדם