דף הבית » גרילים ומעשנות » מעשנת בשר » קאמאדו
מחפשים את מעשנת הקמאדו שנותנת את התמורה הטובה ביותר למחיר? הגעתם למקום הנכון! לואיזיאנה שהינה חברה אמריקאית מוכרת, ותיקה וחזקה מאוד בתחום המעשנות, לאחר שנים של פיתוח ראנג’ רחב של מגוון גדלים – בחרה בשנים האחרונות דוקא לשנות כיוון ולהתמקד בגודל קמאדו אחד שהינו הפופולארי והמבוקש ביותר ללא עוררין (מעל 90%) – והינו 24 אינץ’, או כמו שאנחנו קוראים לו – הXL. כי למה להשקיע משאבים בכ”כ הרבה גדלים כשבסוף רובנו המכריע בוחרים את הגודל המנצח? כך שעדיף להשקיע במקום זה כמה שיותר בדגם הפופולרי ביותר ולהביא אותו לרמה הכי גבוהה שיש ובמחיר המשתלם ביותר – וזה בדיוק מה שלואיזיאנה עשו.
קמאדו הXL של לואיזיאנה מודל 2021 עבר כמה שדרוגים משמעותיים ההופכים אותו לאחד הקמאדויים הכי מרשימים ופרקטיים בשוק! בשיפורים החדשים נציין 3 בולטים והחשובים ביותר:
1. מערכת הקפיצים האחורית הוחלפה במנגנון קפיצים חדשני ומתקדם המאפשר להרים את המכסה הכבד “עם האצבע” ללא כל קושי, וכן מאפשר להעמיד את המכסה בכל זווית חלקית שתבחרו והוא נשאר פתוח ולא נופל.
2. בולם הזעזועים הוחלף בתפס מגנטי אשר שומר שהמכסה לא יתרומם מעצמו ממשיכת הבוכנות.
3. אטם הפיברגלס שודרג לאטם מתכת ייחודי גדול יותר, מסיבי ועמיד יותר, וקפיצי יותר – המאפשר איטום מושלם לאורך שנים של שימוש.
וכל זה – אף במחיר תחרותי מאוד מול המותגים האמריקאים האחרים, ובמחיר לא רחוק מקאמדויים של מותגי מדבקה המיובאים מסין. אם אתם מחפשים קמאדו מתקדם וחדשני ובמחיר הכי משתלם – הקמאדו של לואיזיאנה זה הקמאדו שלכם!
מעשנת קמאדו היא בעצם גריל בצורת ביצה, עשוי מדפנות קרמיות מאסיביות לאגירת חום עוצמתית. מקור השם הוא מיפנית ומשמעות השם קמאדו- Kamado היא כבשן או תנור ויש עדויות שהשתמשו בו כבר לפני כ-2,000 שנה באסיה.
למעשה קאמאדו שמוכר לנו היום, הוא גרסה מודרנית לתנור בישול עתיק ופופולארי. למה שימרנו את הגרסה העתיקה? בגלל האיכויות של צורת הבישול הזו!
המסה הקרמית אוגרת חום רב, ומפזרת אותו בצורה אחידה ולאורך זמן. ולא רק את החום, החומר הנהדר הזה- שומר על הלחות והארומה של המאכלים שלכם- בפנים!
בקמאדו גריל של לואיזיאנה לקחו את הרעיון העוצמתי של קמאדו עתיק, ועשו בו שורת שיפורים לנוחות שימוש ותפעול מקסימלית. אם בעבר היה צריך לאלתר פתיחה של המסה הכבדה של הקמאדו, בלואיזיאנה דאגנו לכם לציר עם מערכת קפיצים כך שהמכסה יפתח בקלות ולא תחפשו מקום להניח אותו.
בקמאדו של לואיזיאנה יש פתחי אוויר עיליים ותחתיים לוויסות עוצמת האש והעשן בקלות, כך שניתן להגיע לטווח טמפרטורות רחב. דבר המאפשר להכין בקמאדו מאכלים שונים בשיטות שונות, בטמפרטורות הגבוהות- בצקים עם קראסט מטורף, צריבת נתחים, בטמפרטורות הרגילות, כל מה שתעשו בגריל רגיל כמו סטייקים, המבורגרים, ירקות, עוף (רק עם טעם קמאדו 🔥).
בטמפרטורות נמוכות תוכלו לעשן נתחים שונים כמו בריסקט ואסאדו בשיטה האיטית לטעמים עמוקים ומרקם רך ועסיסי, מה שנקרא- low & slow.
מעבר לכל אלו, רצינו שהקמאדו יפנק אתכם עד הסוף, כך שחשבנו על הפרטים הקטנים שעושים את ההבדל.
והכל עשוי מחומרים איכותיים ביותר ועם 5 שנים אחריות, כדי שעם ביצת קמאדו תהנו לאורך זמן!
פתחו לגמרי את ווסת העשן ואת ווסת האוויר, יש למלא רבע עד שליש מגובה הקמאדו בפחמים איכותיים.
כעת, ניתן לשים צ’אנקים- גזירי עץ בטעם האהוב עליכם והניחו מדליק פחמים. ניתן להשתמש גם במצת חשמלי.
השתמשו בווסתים לטובת הגעה לטמפרטורה הרצויה לכם. בסיום, אל תשכחו לפנות את האפר (והפעם אין תירוצים כשזה כל כך קל).
קשה לתפוס כיוון? המגוון אשש וזה מבלבל?
בשביל זה אנחנו כאן בשבילכם!
אפשר להשאיר פרטים וניצור קשר בהקדם