המבורגר, בקר

rokah_recipe-page3

המבורגר טראפל שחור

cooking

קטגוריה

hourglass-1

זמן הכנה

25 דקות

chef-1

דרגת קושי

קל

cutlery-1

מספר סועדים

4

המבורגר הטראפל השחור הוא בראש טבלת המועדפים. בשר עסיסי מתובל בשום וביחד עם כל התוספות, זה ביס שלא תשכחו לעולם.

מצרכים למתכון

המבורגר

  • 900 גרם בשר טחון
  • 4 לחמניות המבורגר
  • 2 כפות תערובת אבקת שום/שום כתוש

רוטב איולי

  • כוס מיונז
  • 1 כף חרדל דיז'ון
  • 1/2 כפית שום כתוש/אבקת שום

בצל בלסמי

  • 1 בצל אדום חתוך לרצועות קצרות ודקות
  • 30 גרם פטריות שמפיניון חתוכות
  • 2 כפות תחליף חמאה או שמן זית
  • 1 כף חומץ בלסמי

הוראות הכנה

בעזרת לוחץ המבורגרים עצבו את הבשר הטחון לעיגולי המבורגר. שימו לב לא ללחוץ חזק! דחיסה גבוהה של הבשר תגרום להמבורגר להיות יבש ולא מוצלח. אנחנו רוצים לשמור על הבשר אוורירי ועסיסי. במידה ואין לכם לוחץ המבורגרים ניתן פשוט לכדרר כדור ולשטח אותו בעדינות לצורה.

לפני הצליה יש ליצור גומה באמצע קציצת ההמבורגר, כך שהיא לא תתכווץ לכדור גבוה בעת הצלייה.

להכנת רוטב האיולי, ערבבו כוס מיונז, כף חרדל דיז’ון וחצי כפית שום כתוש/אבקת שום.

כדי להכין את הבצל הבלסמי, הקפיצו את הבצל האדום המוזהב ביחד עם הפטריות בתחליף חמאה או שמן זית עד שהבצל מזהיב יפה ונהיה שקוף. הוסיפו את החומץ הבלסמי והמשיכו לערבב עד להמסת החומץ, בזהירות שלא לשרוף את הבצל.

הפעילו את המעשנה/גריל וכוונו לאזור ה260 מעלות צלזיוס – וצלו את הקציצות למידת העשייה שאתם אוהבים.

*טיפ לוהט –  ניתן לחמם את לחמניות ההמבורגר על הגריל למרקם צלוי וקריספי.

בנו את ההמבורגר בלחמניה עם התוספות האהובות עליכם, בשילוב עם רוטב האיולי והבצל הבלסמי.

גלילה לראש העמוד