חזה עוף, עוף

rokah_recipe-page3

חזה עוף פיקנטי בסגנון קייג’ון

cooking

קטגוריה

hourglass-1

זמן הכנה

50 דקות

chef-1

דרגת קושי

קל

cutlery-1

מספר סועדים

4

עוף פיקנטי במנגל בסגנון קייג’ון הוא דרך טעימה לגוון בשגרת הצלייה שלכם על ידי הוספת הטעמים המתוקים והחריפים שחבל באיו בלואיזיאנה ידוע בהם. מגישים אותו עם רוטב נוסף כדי לקחת את הטעם לרמה גבוהה יותר.

בפני עצמו, חזה עוף נטול עור יכול להיות תפל ולכן המתכון הזה הוא גם דרך מצוינת להפוך אותם לרכים, עסיסיים וטעימים ברמה שתגרום לכם ללקק את השפתיים.

מצרכים למתכון

  • ½ קילו חזה עוף ללא עור וללא עצמות
  • ½ כוס רוטב ברביקיו
  • ¼ כוס בירה (לא משנה איזה סוג)
  • 1 כף תחליף חמאה
  • 2 שיני שום כתושות
  • ¼ כפית טימין טחון
  • 1 כפית רוטב צ'ילי
  • 1 לימון ליים סחוט
  • 1 כף שמן זית
  • ½ כפית אורגנו
  • 2 כפות תערובת חריף/מתוק (סוכר חום, פלפל קאיין, חרדל טחון, פפריקה, אבקת צ'ילי, אבקת בצל. – כמויות לפי הטעם)
  • 1 כף רוטב ווסטרשייר

      הוראות הכנה

      בקערת ערבוב קטנה מערבבים יחד את התערובת “חריף/מתוק”, עם האורגנו והטימין הטחון.

      מעסים את חזה העוף בשמן זית ומקפידים לצפות את הבשר במלואו. מתבלים בנדיבות את חזה העוף מכל הצדדים בתערובת מקערת הערבוב.

      הפעילו את הגריל שלכם והגדירו את הטמפרטורה ל -177 מעלות צלזיוס. אם אתם משתמשים בגריל גז או פחם, הגדירו אותו לחום בינוני. הכניסו רגש טמפרטורה (פרוב) לחלק העבה ביותר של אחת מחתיכות חזה העוף והניחו את העופות על הגריל. צולים את הבשר בצד אחד במשך 10-12 דקות, ואז הופכים וצולים על הגריל במשך 5-7 דקות נוספות, או עד שחזה העוף מזהיב ועסיסי ומגיע לטמפרטורה פנימית של 74 מעלות צלזיוס.

      מוציאים את העוף מהגריל ונותנים לו לנוח במשך 10 דקות.

      בזמן שהעוף נח מכינים את הרוטב. שלבו את תחליף החמאה, רוטב הברביקיו, הבירה, רוטב הווסטרשייר, מיץ הליים והשום הטחון במחבת חסינה לחום והניחו על הגריל. מביאים את הרוטב לרתיחה. ברגע שהוא רותח, מסירים אותו מהאש, טורפים אותו ומגישים לצד העוף.

      גלילה לראש העמוד