כנפיים, עוף

rokah_recipe-page3

כנפיים עוף במרינדה ובגריל

cooking

קטגוריה

hourglass-1

זמן הכנה

2.5 שעות

chef-1

דרגת קושי

קל

cutlery-1

מספר סועדים

5

כנפיים בגריל זהו אחד החטיפים הבשריים הכי קלילים ומתגמלים שאפשר למצוא. אם משקיעים עוד קצת ומכינים מראש את הכנפיים ע”י השרייה במרינדה איכותית – ומסיימים בצליה איטית על הגריל, מקבלים שדרוג מדליק שכולם “יעופו” עליו!

מצרכים למתכון

  • 1 קילו כנפי עוף, שלמות
  • 1/2 בקבוק בירה (לא משנה איזה סוג)
  • 2 כפות דבש
  • 2 כפות חומץ יין אורז
  • 1/2 כף שמן שומשום
  • 1/4 כוס רוטב סויה
  • 1 כף רוטב סרירצ'ה חריף
  • 1 כף *תערובת חריף/מתוק (סוכר חום, פלפל קאיין, חרדל טחון, פפריקה, אבקת צ'ילי, אבקת בצל. – כמויות לפי הטעם)

      הוראות הכנה

      בקערת זכוכית או פלסטיק גדולה משלבים את הבירה, רוטב סויה, דבש, חומץ יין אורז, רוטב הסרירצ’ה, שמן שומשום ותערובת “חריפות מתוקה”. טורפים היטב בעזרת מטרפה לאיחוד כל המרכיבים ליצירת רוטב מרינדה.

      מוסיפים את כנפי העוף למרינדה ומערבבים היטב לכיסוי אחיד. מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך שעתיים לפחות, ניתן להשאיר במקרר עד 24 שעות.

      מוציאים את כנפי העוף מהמקרר, מסננים את המרינדה וטופחים עליהן קלות לייבוש. מחממים את הגריל שלכם ל -177 מעלות צלזיוס. מניחים את הכנפיים על מחבת לגריל וצולים במשך 20-25 דקות, או עד שהטמפרטורה הפנימית של הכנפיים היא 74 מעלות צלזיוס לפחות. מוציאים מהגריל ומגישים כל עוד זה חם.

      גלילה לראש העמוד