אנטריקוט / סטייק עין, בקר

rokah_recipe-page3

סטייק אנטריקוט בגריל

hourglass-1

זמן הכנה

1 שעה

chef-1

דרגת קושי

קל

cutlery-1

מספר סועדים

3

אם אתם רק מחפשים מתכון קל ופשוט להכנה לסטייק על הגריל, הגעתם בדיוק למקום הנכון. עקבו אחר ההוראות לסטייק אנטריקוט המבושל בצורה מושלמת ומתובל בתערובת תיבול בסגנון Steak House.

מצרכים למתכון

  • 2 נתחים סטייק אנטריקוט בעובי 3 ס"מ
  • 2 כפות מלח
  • 1 כפית פלפל שחור/לבן טחון
  • 2 כפיות אבקת בצל
  • 1/2 כפית אבקת שום
  • 1 כף ג'ינג'ר יבש טחון
  • 1/4 כפית פלפל קאיין (אופציונלי)

      הוראות הכנה

      לא יותר משעה לפני הצלייה, תנו לסטייקים להפשיר לטמפרטורת החדר.

      ערבבו בקערה 2 כפות מלח,1 כפית פלפל לבן טחון/פלפל שחור טחון, 2 כפית אבקת בצל, 1/2 כפית אבקת שום, 1 כף ג’ינג’ר, 1/4 כפית פלפל קאיין (חריף, אופציונאלי).

      פזרו בנדיבות את תערובת התבלינים על שני הצדדים של כל סטייק, ותנו כמה דקות לתבלינים להיספג לתוך הבשר.

      הפעילו את הגריל שלכם וכוונו את הטמפרטורה ל 205 מעלות צלזיוס.

      לאחר שהגריל מגיע לטמפרטורה הרצויה, הניחו את הסטייקים ישירות על הגריל. לסטייק מדיום ריר, צרבו את הסטייקים מכל צד במשך 3-5 דקות – הפכו את הסטייקים רק פעם אחת. התאימו את זמן הבישול למידת העשייה הרצויה, רצוי בעזרת ניטור הטמפרטורה הפנימית עם רגש בשר כך שלא צריך לנחש ואפשר להבטיח בדיוק את מידת העשיה שאתם אוהבים. מידות העשיה לאנטריקוט הם למעשה טווח טמפרטורות מדוייק ביותר!
      ריר: 54-56 מעלות
      מדיום ריר: 57-60
      מדיום: 61-65
      מדיום וול: 66-70
      וול דן: 71-75

      מוציאים את סטייקים מהגריל, מכסים בנייר כסף, ונותנים להם לנוח 10 דקות לפני החיתוך וההגשה.

      טיפ של אלופים: הפכו את הסטייקים בעזרת מלקחיים המיועדות לגריל. אין להפוך את הסטייקים עם מזלג או לחתוך את הבשר עד שהוא מוכן להגשה. כל חתך קטן בבשר יגרום למיצים להימלט ולייבש את הסטייק.

      גלילה לראש העמוד