אנטריקוט / סטייק עין, בקר

rokah_recipe-page3

סטייק טומהוק בגריל

hourglass-1

זמן הכנה

2 שעות

chef-1

דרגת קושי

קל

cutlery-1

מספר סועדים

2

לפעמים, טוב להיות מלך או לפחות להתייחס לעצמכם כאחד. פנקו את עצמכם הערב עם סטייק טומהוק בגריל מתובל בתערובת תבלינים מנצחת ומעליה רוטב תחליף חמאה, שום ורוזמרין. סטייק הטומהוק הוא אחד מנתחי הסטייק הפופולריים והמושכים ביותר מבחינה ויזואלית בעולם הבשר. לכן, אם יש לכם אורחים, המתכון הזה בוודאי ירשים אותם.

מצרכים למתכון

  • סטייק טומהוק (אנטריקוט עם עצם ארוכה) בעובי 3-5 ס"מ
  • 3 כפות תחליף חמאה
  • 2 שיני שום
  • 1 כף מלח גס
  • 1 כפית פלפל שחור/לבן טחון
  • 2 כפיות אבקת בצל
  • 1/2 כפית אבקת שום
  • 1 כף ג'ינג'ר
  • 1/4 כפית פלפל קאיין (אופציונלי)

      הוראות הכנה

      צפו בנדיבות את סטייק הטומהוק במלח גס מכל הצדדים.

      הניחו לסטייק לשבת בטמפרטורת החדר למשך שעה. לאחר שעה, נגבו את המלח וייבשו את הסטייק.

      כדי להכין תערובת תיבול לסטייק, ערבבו בקערה, 2 כפות מלח, 1 כפית פלפל לבן טחון/פלפל שחור טחון, 2 כפית אבקת בצל, 1/2 כפית אבקת שום, 1 כף ג’ינג’ר, 1/4 כפית פלפל קאיין (אופציונאלי).

      תבלו את סטייק הטומהוק בתערובת התיבול משני הצדדים.

      הפעילו את הגריל שלכם. ברגע שהוא נדלק, כוונו את הטמפרטורה ל- 107 מעלות צלזיוס.

      הניחו את הסטייק על רשת הגריל, הכניסו רגש טמפרטורה (פרוב) לסטייק, וצלו אותו ללא הפרעה או התערבות במשך 45 דקות, או עד שהסטייק מגיע לטמפרטורה פנימית של 56 מעלות צלזיוס למדיום ריר, או למידה אחרת לפי הטמפרטורות האלו:
      ריר: 54-56 מעלות
      מדיום ריר: 57-60
      מדיום: 61-65
      מדיום וול: 66-70
      וול דן: 71-75

      הוציאו את הסטייק מהגריל, עטפו קלות (לא בצורה צמודה) עם רדיד אלומיניום ותנו לו לנוח במשך 10 דקות.

      הניחו מחבת מברזל יצוק על הגריל והגבירו את הטמפרטורה של הגריל ל- 232 מעלות צלזיוס. הניחו למחבת להתחמם ככל האפשר.

      מניחים את הסטייק בתבנית הברזל היצוק עם תחליף החמאה, שיני השום וענף הרוזמרין. התחל לפזר את תחליף החמאה על הסטייק בזמן שהיא נמסה.

      יש לצרוב צד אחד למשך כדקה אחת.

      הופכים את הסטייק, מניחים את השום והרוזמרין מעל הסטייק, וממשיכים לפזר את תחליף החמאה מעל הסטייק בזמן שהוא מתבשל במשך דקה נוספת.

      הוציאו את הסטייק מהגריל ותנו לו לנוח במשך 10 דקות עד שהטמפרטורה יורדת ומגיעה ל -35-37 מעלות צלזיוס.

      שפכו את החמאה המומסת מהמחבת על הסטייק, פרסו את הסטייק לפרוסות והגישו בזמן שהוא עדיין חם.

      גלילה לראש העמוד