קורס מתחילים, עוף שלם, עוף

rokah_recipe-page3

עוף במעשנת – עוף שלם מעושן בסגנון אמריקאי

hourglass-1

זמן הכנה

3 שעות

chef-1

דרגת קושי

קל

cutlery-1

מספר סועדים

5

עוף שלם במעשנה

עוף במעשנת הפך לטרנד חזק בשנים האחרונות ולגמרי בצדק. עוף שלם במעשנה זו מנה פשוטה להכנה, חגיגית שנראית מושקעת וגם נותנת פתרון למקרים שרוצים מנה שתתאים לכולם, ולא רק לקרניבורים.

על אף שמדובר במנה פשוטה וקלה להכנה הרבה אנשים מפספסים ולא בטוחים איך לעשות אותה נכון.

אז בדיוק בשביל זה צרפנו לכם מתכון מנצח לעוף שלם מעושן בסגנון אמריקאי. מנה סופר פשוטה להכנה כשאתם מחפשים מנה שתתאים לכולם או אם תרצו – אירוח על בטוח!

לצורך הכנת המנה, אנחנו ממליצים להצטייד בכיסא כבוד לעוף המאפשר צלייה טובה מכל הכיוונים ומזרק שיעזור לכם למלא את העוף ברוטב בצורה אחידה ופשוטה.

מצרכים למתכון

  • עוף שלם בגודל לבחירתכם
  • 4\3 כוס קטשופ
  • 2 כפות רוטב סויה
  • 3 כפות מים
  • 1 כף רוטב צ'ילי
  • חצי כוס קולה
  • 5 תפוחי אדמה שטופים
  • מושב כבוד לעוף
  • מזרק לרוטב

הוראות הכנה

במקביל להכנת הרוטב למנה, שטפו טוב את תפוחי האדמה, חתכו אותם לרבעים ובשלו חצי בישול (כ-10 דקות) על הגז או במיקרו.

הבישול המוקדם ירכך את תפוחי האדמה שיהפכו לקראנצים במיוחד במהלך הכנת העוף.

לאחר מכן, פזרו את התפוחי אדמה בתבנית ופזרו מעליהם מעט מלח ותבלינים לבחירתכם.

את הרוטב אנו מכינים בכמה חלקים, בחלק הראשון נכין רק את הרוטב שנזריק לתוך העוף השלם.

ערבבו את הקטשופ, רוטב סויה והמים לרוטב חלק (ללא הרוטב צ’ילי, הוא לא מתאים למזרק).

הכניסו את הרוטב למזרק והזריקו לעוף מכמה כיוונים עד שתרגישו שהכל נכנס בצורה שווה יחסית.

לרוטב הנשאר הוסיפו כף רוטב צ’ילי ומרחו על העוף מבחוץ.

הניחו את מושב הכבוד לעוף על תבנית, מזגו את הקולה לתוך המושב והושיבו את העוף.

הדליקו את המעשנה שלכם על 110 מעלות.

הציבו את התבנית עם העוף ותפוחי אדמה במעשנה, מקמו את הפרוב במרכז החזה ותנו לו את הזמן עד שהעוף יגיע ל74° c.

אמרנו פשוט לא?

גלילה לראש העמוד