כרעיים, כנפיים, פרגיות, שוקיים, עוף

rokah_recipe-page3

עוף מעושן בצ’ימיצ’ורי

hourglass-1

זמן הכנה

1.5 שעות

chef-1

דרגת קושי

בינוני

cutlery-1

מספר סועדים

4

החיו את עוף הברביקיו שלכם עם המתכון הזה לשוקיי עוף מעושנות עם צ’ימיצ’ורי. שוקיי עוף רכות על עצם מתובלות במגוון תבלינים ומעושנות על הגריל. מזלפים מעל רוטב צ’ימיצ’ורי טרי של חומץ יין אדום, עשבי תיבול טריים, שום ותבלינים להוספת גיוון בטעם העוף שכל המשפחה תאהב.

הערה: ה- FDA ממליץ לבשל עוף לטמפרטורה פנימית מינימלית של 74 מעלות צלזיוס.

מצרכים למתכון

  • 1/8 כפית פלפל שחור
  • 900 גרם שוקיי עוף/כנפיים/כרעיים
  • 1 שן שום כתושה
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 1 כפית אורגנו קצוץ
  • 1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה
  • 1 כף בצל אדום טחון
  • 1 כף חומץ בן יין אדום
  • מלח
  • לימון ליים

      הוראות הכנה

      זלפו שמן זית על ירכי העוף, ואז תבלו במיץ לימון ליים ומלח לפי הטעם והניחו בצד לספוג את התבלינים.

      הכינו את רוטב הצ’ימיצ’ורי על ידי ערבוב של 1/4 כוס שמן זית, 1 כף חומץ יין אדום, 1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה, 1 כף בצל אדום טחון, 1 שן שום טחונה, 1 כפית אורגנו קצוץ, 1/2 כפית מלח ו- 1/8 כפית פלפל שחור בקערת ערבוב.

      הדליקו את המעשנה/גריל שלכם וחממו מראש ל-120 מעלות צלזיוס. אם אתם משתמשים בגריל גז או פחם, הגדירו אותו לחום נמוך ועקיף.

      הניחו את שוקיי העוף על רשת הגריל ועשנו אותם במשך 60 עד 75 דקות, עד לטמפרטורה פנימית של 74 מעלות צלזיוס.

      הוציאו את העוף מהגריל ותנו לו לנוח במשך 10 דקות. לאחר מכן הגישו חם עם רוטב הצ’ימיצ’ורי.

      טיפ: מחפשים איך לסכם את המנה הטעימה הזו? נסו סלט צמחי נחמד ורענן כדי לצנן את בלוטות הטעם שלכם.

      גלילה לראש העמוד