סינטה, פריים ריב, אנטריקוט / סטייק עין, בקר

rokah_recipe-page3

פריים ריב מעושן בגלייז

hourglass-1

זמן הכנה

2.5 שעות

chef-1

דרגת קושי

בינונית

cutlery-1

מספר סועדים

3

אם אתם רוצים להפתיע ולתת חוויה שגורמת לעצום את העיניים עם כל ביס – המתכון הזה בשבילכם. נתחי סטייק (מתאים גם לאנטריקוט/סינטה) מועשרים בתחליף חמאה מתובל שיתן לכם אפקט אחר. את התיבול נחדיר היטב לנתח לפני העישון, נזלף עליו לאחר העישון, וגם נגיש אותו בצד כדי לטבול כל פרוסה…

מצרכים למתכון

  • 1 ק"ג נתח פריים ריב/אנטריקוט/סינטה
  • 40 גרם תחליף חמאה/שומן בקר או אווז
  • פלפל שחור גס
  • מלח גס
  • כוסברה/פטרוזיליה
  • בצל קצוץ דק-דק
  • שום כתוש
  • תבלינים שאתם אוהבים!

      הוראות הכנה

      הניחו את הנתח בתבנית אפיה מזכוכית. יבשו עם מגבת נייר. חשוב שהנתח יהיה עבה, כ5 ס”מ

      המיסו את תחליף החמאה/שומן במחבת, הוסיפו את הבצל הקצוץ והשום וטגנו מעט עד להזהבה. הוסיפו פלפל שחור, מלח גס, מעט כוסברה ופטרוזילה. מומלץ להוסיף כאן תבלינים שאתם אוהבים, מסומאק ועד צ’ילי. או תערובת תבלינים מוכנה שאתם אוהבים – לכו על זה!

      המתינו שיתקרר מעט, ואז מירחו על הנתח והחדירו פנימה בעיסוי. הניחו לנתח לספוג את הראב במשך כ15 דקות. השאירו מהתיבול להמשך!

      הפעילו אתהמעשנה/גריל שלכם וחממו ל230 מעלות צלזיוס. אם אתם משתמשים בגריל גז או פחם, הגדירו אותו לחום גבוה.

      העבירו את הנתחים למחבת מברזל, ואז הניחו על הגריל וצלו אותו במשך כ10 דקות, יש להפוך כל מספר דקות.

      לאחר 10 דקות, הפחיתו את הטמפרטורה לכ100 מעלות צלזיוס. עשנו את הנתח למשך שעה וחצי עד שעתיים נוספות, עד לטמפרטורה פנימית של כ56 מעלות צלזיוס, למידת עשייה מדיום-רייר, או לפי העדפתכם:

      ריר: 54-56 מעלות
      מדיום ריר: 57-60
      מדיום: 61-65
      מדיום וול: 66-70
      וול דן: 71-75

      הוציאו את הנתח, ותנו לו לנוח במשך 10 דקות. בינתיים חננו את התיבול שיהיה נוזלי יפה.

      פרסו את הנתח על קרש הגשה יפה בפרוסות דקות, וזלפו עליו מהתיבול. מומלץ להגיש את התיבול בצלוחית במרכז כך שמי שרוצה יכול להתביל בו כל פרוסה בדרך לפה…

      בתאבון!

      גלילה לראש העמוד