בקר

rokah_recipe-page3

צלעות בקר בצ’ילי מתוק

cooking

קטגוריה

hourglass-1

זמן הכנה

20 שעות

chef-1

דרגת קושי

קל

cutlery-1

מספר סועדים

4

צלעות תמיד משדרגות ארוחה ברמה או שתיים והם נחשבים לאחד החתכים הרכים והטעימים ביותר של בשר בקר. אם חיפשתם מתכון מרשים שלא דורש בפועל הרבה עבודה הגעתם למקום הנכון! הצלעות הכבושות והמעושנות הללו מושלמות כמנה ראשונה או כמתאבן כדי להרשים את האורחים בארוחת הערב הבאה שלכם.

מצרכים למתכון

  • 8 צלעות מחולקות (בשר על העצם)
  • 1 כף שמן זית
  • 1/2 כוס בצל ירוק קצוץ
  • 1 כף דבש
  • רוטב ברביקיו (קנוי או ביתי)
  • 1 כף רוטב חרדל ודבש
  • 2 כוסות רוטב צ'ילי מתוק חריף
  • 1 כף תימין מיובש

      הוראות הכנה

      הסירו עודפי שומן לפי העדפתכם וכן הסירו קרום Silver Skin או את שכבת המטמברה במידת הצורך (שכבת בשר דקה וקשה שמעל השומן ומתייבשת לגמרי בעישון ולכן עדיף להסירה).

      הכינו תערובת מרינדה – בקערה ערבבו יחד 2 כוסות רוטב צ’ילי מתוק חריף, כף רוטב חרדל ודבש, דבש, שמן זית וכף תימין מיובש.

      הניחו את צלעות בתבנית רדודה או בשקית הניתנת לסגירה ושפכו את תערובת המרינדה. צפו את הצלעות ביסודיות עם הרוטב והכניסו למקרר כאשר הן מכוסות (או אטומות בשקית) למשך הלילה.

      חממו את המעשנה/גריל ל -120 מעלות צלזיוס והניחו את הצלעות עם העצם כלפי מטה על רשת הגריל. תנו לבשר להתבשל במשך 5 שעות. רגע לפני ההסרה, זגגו רוטב ברביקיו לפי הטעם.

      הניחו את הצלעות על צלחת ההגשה וקשטו בבצל ירוק.

      מחפשים מה להוסיף בצד להשלמת המנה? נסו לשלב אותה עם אספרגוס על הגריל.

      גלילה לראש העמוד