קציצות עוף, עוף

rokah_recipe-page3

קציצות תאילנדיות

cooking

קטגוריה

hourglass-1

זמן הכנה

50 דקות

chef-1

דרגת קושי

בינוני

cutlery-1

מספר סועדים

4

קחו את בלוטות הטעם שלכם לטיול במזרח עם קציצות תאילנדיות מתוקות חריפות. קציצות עוף מלאות טעם מתובלות בבצל ירוק, ואז מושחמות ונצלות בגריל מזוגגות ברוטב תאילנדי מלא בעשב לימון, שום, ג’ינג’ר, צ’ילי תאילנדי, חומץ אורז ורוטב סויה. בתוספת קישוטי בוטנים פריכים, כוסברה טרייה ומיץ לימון ליים לקבלת מרקם נוסף ובהירות נוספת. מגישים בייחד עם אורז לבן וירקות מאודים לארוחה בריאה וטעימה.

הערה: ה- FDA ממליץ לבשל בשר עוף לטמפרטורה פנימית מינימלית של 74 מעלות צלזיוס.

מצרכים למתכון

  • 2/3 כוס סוכר חום
  • 1/4 כוס כוסברה קצוצה
  • 1 ביצה
  • 1 כף רוטב דגים או רכז עגבניות
  • 6 שיני שום קצוצות
  • 900 גרם עוף טחון
  • 2 פלפלי חלפיניו טחונים
  • ג'ינג'ר טרי של כ7 ס"מ, פרוס לפרוסות בעובי 1 ס"מ
  • 3 גבעולי עשב לימון קצוצים (לימונית)
  • 1 לימון ליים סחוט
  • 1 כוס פירורי לחם פנקו
  • 1/2 כוס בוטנים קצוצים
  • 1 בצל אדום קצוץ
  • 1/2 כוס חומץ אורז
  • 1/2 כוס בצל ירוק פרוס דק ומחולק
  • 1/2 כוס רוטב סויה
  • 1 כוס רוטב צ'ילי תאילנדי
  • 2 כפות שמן צמחי
  • 1 כוס מים

      הוראות הכנה

      טיפ: במקום לקנות עוף טחון מהסופר, ניתן להכין אותו בעצמכם. פשוט בוחרים את נתח העוף המועדף עליכם וחותכים אותו לקוביות קטנות לפני שטוחנים.

      בקערה או במעבד מזון, ערבבו יחד עשב לימון, בצל אדום, שום, חלפניו, ג’ינג’ר ורוטב דגים. מעבדים עד לקבלת עיסה עבה, מגרדים את כל השאריות מדפנות הקערה ומוסיפים לתערובת.

      מחממים כף שמן צמחי במחבת גדולה על אש בינונית-נמוכה. מוסיפים מחצית מהעיסה, ושומרים את השאר לקציצות. מבשלים תוך ערבוב במשך כ -2 דקות ואז מוסיפים פנימה רוטב צ’ילי תאילנדי, סוכר חום, רוטב סויה, חומץ אורז, מים ומקציפים את הכל יחד. הביאו לרתיחה ובעבוע, תוך הקצפה מדי פעם. מבשלים עד שהרוטב מצטמצם בחצי ולאחר מכן שימו את התערובת בצד.

      בקערה גדולה ערבבו את חצי התערובת ששמרתם בצד שמורה עם העוף הטחון, פירורי לחם הפנקו, ביצה ו1/4 כוס בצל ירוק חתוך. מכינים קציצות בגודל כדור גולף מתערובת העוף הטחון.

      הדליקו את המעשנה/גריל שלכם וחממו מראש ל -190 מעלות צלזיוס. אם אתם משתמשים בגריל גז או פחם, הגדירו אותו לחום בינוני-גבוה. חממו מחבת מברזל על ידי הנחתה ישירות על רשת הגריל.

      מחממים שמן במחבת על הגריל, ואז משחימים קלות מחצי קציצות הבשר משני הצדדים. העבירו כדורי בשר שחומים למחבת ברזל יצוקה עמוקה או לתנור הולנדי. חזור על הפעולה עם קציצות שנותרו. יוצקים את הרוטב מעל קציצות הבשר השחומות, מערבבים לציפוי ואז מבשלים 18 עד 20 דקות.

      בינתיים, מערבבים בקערה קטנה בצל ירוק, כוסברה, בוטנים קצוצים ומיץ לימון ליים.

      מוציאים את המחבת עם כדורי הבשר מהגריל, מערבבים פנימה מחצית מתערובת הבוטנים ואז מגישים חם עם תערובת הבוטנים שנותרה בצד.

      גלילה לראש העמוד