חזה עוף, עוף

rokah_recipe-page3

שיפודי עוף בגריל

cooking

קטגוריה

hourglass-1

זמן הכנה

45 דקות

chef-1

דרגת קושי

קל

cutlery-1

מספר סועדים

6

שיפודי עוף תמיד יוצאים מוצלחים כמנה ראשונה. עם התיבול הנכון ובמידת עשיה נכונה ומדוייקת – עלולים לגרוף את רוב השבחים. שילפו שיפודים ושפדו את העוף!!! אתם תאהבו את המתכון הזה!

מצרכים למתכון

  • 3 נתחים חזה עוף (חתוכות לקוביות של 2.5 סנטימטר)
  • 2 שיני שום כטושות
  • 2 כפות דבש
  • 1 קילו פטריות שמפיניון (ללא הגזע וחתוכות לחצי)
  • 1/2 כוס שמן זית
  • 1 בצל אדום (חתוך לרבעים ומופרד)
  • 1 פלפל ירוק (חתוך לחתיכות גדולות)
  • 2 כפות רוטב סויה
  • 2 כפות תערובת תיבול לעוף - סוכר, מלח, בצל מיובש, שום מיובש, סירופ מייפל, פלפל אדום מיובש

      הוראות הכנה

      חתכו את כל חתיכות חזה העוף לקוביות של 2.5 סנטימטר.

      להכנת המרינדה: מערבבים בקערה גדולה את שמן הזית, רוטב הסויה, הדבש, השום ותערובת תיבול מעושנת מתחרה מבית פיטבוס. מוסיפים את העוף ומערבבים היטב. כשהעוף מכוסה לגמרי מניחים לו לשרות במרינדה במשך 2-12 שעות.

      בתבנית אפייה גדולה ורדודה, משרים את שיפודי העץ במים במשך שעתיים לפחות ועד 12 שעות.

      לאחר שהעוף סיים לשרות במרינדה והשיפודים סיימו לשרות במים, מרוקנים את המים מהשיפודים ומוציאים את העוף מהמרינדה.

      הפעל את הגריל שלך על מצב “smoke” (מצב עישון). לאחר שהוא נדלק, הגדר את הטמפרטורה ל 177 מעלות צלזיוס.

      משחילים חתיכת עוף, ואחריה חתיכת פלפל, פטריות ובצל. חוזרים על הפעולה עד שהשיפודים מלאים.

      צולים את השיפודים המלאים במשך 5 דקות בצד אחד, ואז הופכים לצד השני וצולים במשך 5 דקות נוספות או עד שהעוף מגיע לטמפרטורה פנימית של 83 מעלות לפחות. מוציאים מהגריל ומגישים.

      גלילה לראש העמוד