שייטל, בקר

rokah_recipe-page3

שפיץ שייטל בסגנון בריסקט

cooking

קטגוריה

hourglass-1

זמן הכנה

5 שעות

chef-1

דרגת קושי

קל

cutlery-1

מספר סועדים

4

לשפיץ שייטל בסגנון בריסקט יש את כל הטעמים הנחשקים של בריסקט מעושן, ובחצי מהזמן! נתח השפיץ שייטל – מכיל הרבה שומן בתוך רקמת השריר, מה שהופך אותו לדומה לחזה בקר מבחינת טעם עדין ובשרני. נותנים לנתח עיסוי ראב מפנק של תבלינים, ואז מעשנים בסגנון low and slow עד לריכוך. פורסים ומגישים עם הרטבים האהובים עליכם.

מצרכים למתכון

  • 1 ק"ג שפיץ שייטל
  • 2 כפות חרדל
  • 6 כפות קפה טחון דק
  • 1 כף פלפל שחור
  • 2 כפות מלח גס
  • 2 כפיות אבקת שום
  • 2 כפיות אבקת בצל
  • 2 כפיות סוכר חום
  • 2 כפיות אבקת צ'ילי
  • 1 כפית אורגנו

      הוראות הכנה

      נתח שפיץ שייטל לרוב מוכן לעבודה, אין צורך בניקוי או דילול שומנים.

      ערבבו יחד בקערה תערובת תבלינים בסגנון ג’אווה צ’ופהאוס: 6 כפות קפה טחון דק, 1 כף פלפל שחור, 2 כפות מלח גס, 2 כפיות אבקת שום, 2 כפיות אבקת בצל, 2 כפיות סוכר חום, 2 כפיות אבקת צ’ילי, 1 כפית אורגנו.

      שפשפו על כל הנתח 2 כפות חרדל, ואז תבלו בתערובת תבלינים בסגנון ג’אווה צ’ופהאוס שהכנתם.

      הדליקו את הגריל שלכם כאשר המכסה פתוח.

      לאחר שהאש נדלקת, כוונו את הגריל ל -107 מעלות צלזיוס. אם אתם משתמשים בגריל גז או פחם, יש להגדיר אותו לחום נמוך ועקיף.

      הניחו את השפיץ שייטל ישירות על רשת הגריל ועשנו אותו עד שהטמפרטורה הפנימית מגיעה ל -74 מעלות צלזיוס (כ -2 וחצי שעות).

      הסירו את הנתח מהגריל ועטפו אותו בנייר קצבים (או בנייר אפיה עפ עוד שכבה של נייר אלומיניום). החזירו את הנתח העטוף לגריל והמשיכו לעשן אותו עד שהטמפרטורה הפנימית מגיעה ל 94 מעלות צלזיוס (עוד 2 וחצי שעות עד 3 שעות).

      הוציאו את הנתח מהגריל, ותנו לו לנוח במשך 30 דקות. פרסו את הנתח דק והגישו. מומלץ לצד מלפפון חמוץ, חלפיניו, בצל ורוטב ברביקיו.

      גלילה לראש העמוד