תפריט

עוף במעשנת – עוף שלם מעושן בסגנון אמריקאי

עוף שלם במעשנה

עוף במעשנת הפך לטרנד חזק בשנים האחרונות ולגמרי בצדק. עוף שלם במעשנה זו מנה פשוטה להכנה, חגיגית שנראית מושקעת וגם נותנת פתרון למקרים שרוצים מנה שתתאים לכולם, ולא רק לקרניבורים.

על אף שמדובר במנה פשוטה וקלה להכנה הרבה אנשים מפספסים ולא בטוחים איך לעשות אותה נכון.

אז בדיוק בשביל זה צרפנו לכם מתכון מנצח לעוף שלם מעושן בסגנון אמריקאי. מנה סופר פשוטה להכנה כשאתם מחפשים מנה שתתאים לכולם או אם תרצו – אירוח על בטוח!

category

קטגוריה

time

זמן הכנה

3 שעות

level

דרגת קושי

קל

diners

מספר סועדים

5

מצרכים למתכון

  • עוף שלם בגודל לבחירתכם
  • 4\3 כוס קטשופ
  • 2 כפות רוטב סויה
  • 3 כפות מים
  • 1 כף רוטב צ'ילי
  • חצי כוס קולה
  • 5 תפוחי אדמה שטופים
  • מושב כבוד לעוף / כוס חרסינה או נירוסטה
  • מזרק לרוטב

הוראות הכנה

במקביל להכנת הרוטב למנה, שטפו טוב את תפוחי האדמה, חתכו אותם לרבעים ובשלו חצי בישול (כ-10 דקות) על הגז או במיקרו.

הבישול המוקדם ירכך את תפוחי האדמה שיהפכו לקראנצים במיוחד במהלך הכנת העוף.

לאחר מכן, פזרו את התפוחי אדמה בתבנית ופזרו מעליהם מעט מלח ותבלינים לבחירתכם.

את הרוטב אנו מכינים בכמה חלקים, בחלק הראשון נכין רק את הרוטב שנזריק לתוך העוף השלם.

ערבבו את הקטשופ, רוטב סויה והמים לרוטב חלק (ללא הרוטב צ'ילי, הוא לא מתאים למזרק).

הכניסו את הרוטב למזרק והזריקו לעוף מכמה כיוונים עד שתרגישו שהכל נכנס בצורה שווה יחסית.

לרוטב הנשאר הוסיפו כף רוטב צ'ילי ומרחו על העוף מבחוץ.

הניחו את מושב הכבוד לעוף על תבנית, מזגו את הקולה לתוך המושב והושיבו את העוף.

הדליקו את המעשנה שלכם על 110 מעלות.

הציבו את התבנית עם העוף ותפוחי אדמה במעשנה, מקמו את הפרוב במרכז החזה ותנו לו את הזמן עד שהעוף יגיע ל74° c.

אמרנו פשוט לא?

בתיאבון!

מתכונים נוספים

מתכון לפיצה בטאבון

אתם רוצים להכין פיצה כמו מקצוענים ולקצור מחמאות אבל חוששים ולא יודעים איך להתחיל? אנחנו כאן כדי לקחת אתכם יד ביד להצלחה שלכם. 

קבלו באהבה מתכון בסיסי ומפורט שיעזור לכם לעשות את הצעדים הראשונים שלכם ב

סטייק טומהוק בגריל

לפעמים, טוב להיות מלך או לפחות להתייחס לעצמכם כאחד. פנקו את עצמכם הערב עם סטייק טומהוק בגריל מתובל בתערובת תבלינים מנצחת ומעליה רוטב תחליף חמאה, שום ורוזמרין. סטייק הטומהוק הוא אחד מנתחי הסטייק הפופול

סטייק בטכניקת ריברס סירינג

טכניקת הרברס סירינג (צלייה הפוכה reverse sear) צברה לאחרונה פופולריות ביחס לשיטת הצלייה הרגילה ומסיבה טובה. זו פשוט דרך מצוינת לבשל נתח סטייק עבה לטמפרטורה הפנימית המושלמת ועם זאת עדיין לקבל את הציפוי

סטייק אנטריקוט בגריל

אם אתם רק מחפשים מתכון קל ופשוט להכנה לסטייק על הגריל, הגעתם בדיוק למקום הנכון. עקבו אחר ההוראות לסטייק אנטריקוט המבושל בצורה מושלמת ומתובל בתערובת תיבול בסגנון Steak House.