תפריט

עוף צלוי בלימון ורוזמרין

עוף שלם צלוי, רך ועסיסי לחלוטין, ברמה גבוהה מספיק לארוחת שבת אבל קל מספיק להכנה שיתאים גם לארוחת ערב באמצע השבוע. העוף מצופה בתרכובת עסיסית של תחליף חמאה בטעם לימון ורוזמרין טריים וממולא ברכיבים ארומטיים לקבלת טעם נוסף. העוף נצלה עד שהעור פריך וזהוב והבשר רך ולח.

category

קטגוריה

time

זמן הכנה

2 שעות

level

דרגת קושי

בינונית

diners

מספר סועדים

6

מצרכים למתכון

עוף והמילוי

  • 1 עוף שלם
  • לימון
  • 1 בצל - חתוך ל8 פלחים
  • 2 גבעולי רוזמרין
  • 1 בצל - חתוך לפרוסות דקות
  • 2 גזרים קלופים וחתוכים לאורך

ראב למתחת לעור

  • 8 כפות תחליף חמאה
  • גרידת לימון
  • שום כתוש
  • 1 כפית רוזמרין מיובש
  • 1/2 כפית תימין מיובש

ראב עליון ופנימי

  • פלפל לימון
  • 2 עלי מרווה
  • תימין מיובש
  • רוזמרין מיובש
  • פטרוזיליה מיובשת
  • מלח
  • פלפל שחור

הוראות הכנה

ייבשו את העוף עם נייר סופג ושחררו את העור באזור החזה והגב עד איפה שידכם מגיעה.

הכינו את תרכובת תחליף החמאה: שלבו בקערה את תחליף החמאה המרוכך, גרידת הלימון, השום המגורען, 1 כפית רוזמרין מיובש ו1/2 כפית טימין מיובש. ואז תחבו את תערובת תחליף החמאה מתחת לעור באזור החזה של העוף.

הכינו תערובת של פלפל לימון, 2 עליי מרווה, טימין מיובש, רוזמרין מיובש ופטרוזיליה מיובשת כאשר כל המרכיבים קצוצים דק ומעורבבים היטב בקערה קטנה, ניתן לשנות את הכמויות מכל תבלין לטעמכם האישי.

מתבלים את העוף בנדיבות בשפשוף תערובת התבלינים, מלח ופלפל, כולל בתוך העוף עצמו.

ממלאים את החלל של פנים העוף בפלחים של לימון, פלחים של בצל ו2 גבעוליי רוזמרין. אבטח את רגלי העוף בעזרת קשירתן בחוט קצבים ואז תחב את הכנפיים מתחת לעוף.

מניחים את פרוסות הבצל ופרוסות הגזר במחבת מברזל יצוק, ואז מניחים את העוף המתובל מעל, יוצקים את הציר סביב העוף ואז מעבירים לגריל.

הפעילו את גריל/מעשנה על ותנו לו לפעול עם מכסה פתוח למשך 10 דקות ואז חממו מראש לאזור 220 מעלות צלזיוס.

צולים את העוף למשך שעה וחצי עד שהטמפרטורה הפנימית מגיעה ל-74 מעלות צלזיוס.

סובבו את התבנית כל 20 דקות להשחמה אחידה, וצלו כ -20 עד 25 דקות לכל 450 גרם בשר.

מוציאים את העוף הצלוי מהגריל, ונותנים לו לנוח במשך 15 דקות לפני ההגשה.

בתיאבון!

מתכונים נוספים

מתכון לפיצה בטאבון

אתם רוצים להכין פיצה כמו מקצוענים ולקצור מחמאות אבל חוששים ולא יודעים איך להתחיל? אנחנו כאן כדי לקחת אתכם יד ביד להצלחה שלכם. 

קבלו באהבה מתכון בסיסי ומפורט שיעזור לכם לעשות את הצעדים הראשונים שלכם ב

סטייק טומהוק בגריל

לפעמים, טוב להיות מלך או לפחות להתייחס לעצמכם כאחד. פנקו את עצמכם הערב עם סטייק טומהוק בגריל מתובל בתערובת תבלינים מנצחת ומעליה רוטב תחליף חמאה, שום ורוזמרין. סטייק הטומהוק הוא אחד מנתחי הסטייק הפופול

סטייק בטכניקת ריברס סירינג

טכניקת הרברס סירינג (צלייה הפוכה reverse sear) צברה לאחרונה פופולריות ביחס לשיטת הצלייה הרגילה ומסיבה טובה. זו פשוט דרך מצוינת לבשל נתח סטייק עבה לטמפרטורה הפנימית המושלמת ועם זאת עדיין לקבל את הציפוי

סטייק אנטריקוט בגריל

אם אתם רק מחפשים מתכון קל ופשוט להכנה לסטייק על הגריל, הגעתם בדיוק למקום הנכון. עקבו אחר ההוראות לסטייק אנטריקוט המבושל בצורה מושלמת ומתובל בתערובת תיבול בסגנון Steak House.