תפריט

פריים ריב מעושן בגלייז

אם אתם רוצים להפתיע ולתת חוויה שגורמת לעצום את העיניים עם כל ביס – המתכון הזה בשבילכם. נתחי סטייק (מתאים גם לאנטריקוט/סינטה) מועשרים בתחליף חמאה מתובל שיתן לכם אפקט אחר. את התיבול נחדיר היטב לנתח לפני העישון, נזלף עליו לאחר העישון, וגם נגיש אותו בצד כדי לטבול כל פרוסה…

category

קטגוריה

time

זמן הכנה

2.5 שעות

level

דרגת קושי

בינונית

diners

מספר סועדים

3

מצרכים למתכון

  • 1 ק"ג נתח פריים ריב/אנטריקוט/סינטה
  • 40 גרם תחליף חמאה/שומן בקר או אווז
  • פלפל שחור גס
  • מלח גס
  • כוסברה/פטרוזיליה
  • בצל קצוץ דק-דק
  • שום כתוש
  • תבלינים שאתם אוהבים!

      הוראות הכנה

      הניחו את הנתח בתבנית אפיה מזכוכית. יבשו עם מגבת נייר. חשוב שהנתח יהיה עבה, כ5 ס"מ

      המיסו את תחליף החמאה/שומן במחבת, הוסיפו את הבצל הקצוץ והשום וטגנו מעט עד להזהבה. הוסיפו פלפל שחור, מלח גס, מעט כוסברה ופטרוזילה. מומלץ להוסיף כאן תבלינים שאתם אוהבים, מסומאק ועד צ'ילי. או תערובת תבלינים מוכנה שאתם אוהבים – לכו על זה!

      המתינו שיתקרר מעט, ואז מירחו על הנתח והחדירו פנימה בעיסוי. הניחו לנתח לספוג את הראב במשך כ15 דקות. השאירו מהתיבול להמשך!

      הפעילו אתהמעשנה/גריל שלכם וחממו ל230 מעלות צלזיוס. אם אתם משתמשים בגריל גז או פחם, הגדירו אותו לחום גבוה.

      העבירו את הנתחים למחבת מברזל, ואז הניחו על הגריל וצלו אותו במשך כ10 דקות, יש להפוך כל מספר דקות.

      לאחר 10 דקות, הפחיתו את הטמפרטורה לכ100 מעלות צלזיוס. עשנו את הנתח למשך שעה וחצי עד שעתיים נוספות, עד לטמפרטורה פנימית של כ56 מעלות צלזיוס, למידת עשייה מדיום-רייר, או לפי העדפתכם:

      ריר: 54-56 מעלות
      מדיום ריר: 57-60
      מדיום: 61-65
      מדיום וול: 66-70
      וול דן: 71-75

      הוציאו את הנתח, ותנו לו לנוח במשך 10 דקות. בינתיים חננו את התיבול שיהיה נוזלי יפה.

      פרסו את הנתח על קרש הגשה יפה בפרוסות דקות, וזלפו עליו מהתיבול. מומלץ להגיש את התיבול בצלוחית במרכז כך שמי שרוצה יכול להתביל בו כל פרוסה בדרך לפה…

      בתאבון!

      בתיאבון!

      מתכונים נוספים

      מתכון לפיצה בטאבון

      אתם רוצים להכין פיצה כמו מקצוענים ולקצור מחמאות אבל חוששים ולא יודעים איך להתחיל? אנחנו כאן כדי לקחת אתכם יד ביד להצלחה שלכם. 

      קבלו באהבה מתכון בסיסי ומפורט שיעזור לכם לעשות את הצעדים הראשונים שלכם ב

      סטייק טומהוק בגריל

      לפעמים, טוב להיות מלך או לפחות להתייחס לעצמכם כאחד. פנקו את עצמכם הערב עם סטייק טומהוק בגריל מתובל בתערובת תבלינים מנצחת ומעליה רוטב תחליף חמאה, שום ורוזמרין. סטייק הטומהוק הוא אחד מנתחי הסטייק הפופול

      סטייק בטכניקת ריברס סירינג

      טכניקת הרברס סירינג (צלייה הפוכה reverse sear) צברה לאחרונה פופולריות ביחס לשיטת הצלייה הרגילה ומסיבה טובה. זו פשוט דרך מצוינת לבשל נתח סטייק עבה לטמפרטורה הפנימית המושלמת ועם זאת עדיין לקבל את הציפוי

      סטייק אנטריקוט בגריל

      אם אתם רק מחפשים מתכון קל ופשוט להכנה לסטייק על הגריל, הגעתם בדיוק למקום הנכון. עקבו אחר ההוראות לסטייק אנטריקוט המבושל בצורה מושלמת ומתובל בתערובת תיבול בסגנון Steak House.