תפריט

שיפודי עוף בגריל

שיפודי עוף תמיד יוצאים מוצלחים כמנה ראשונה. עם התיבול הנכון ובמידת עשיה נכונה ומדוייקת – עלולים לגרוף את רוב השבחים. שילפו שיפודים ושפדו את העוף!!! אתם תאהבו את המתכון הזה!

category

קטגוריה

time

זמן הכנה

45 דקות

level

דרגת קושי

קל

diners

מספר סועדים

6

מצרכים למתכון

  • 3 נתחים חזה עוף (חתוכות לקוביות של 2.5 סנטימטר)
  • 2 שיני שום כטושות
  • 2 כפות דבש
  • 1 קילו פטריות שמפיניון (ללא הגזע וחתוכות לחצי)
  • 1/2 כוס שמן זית
  • 1 בצל אדום (חתוך לרבעים ומופרד)
  • 1 פלפל ירוק (חתוך לחתיכות גדולות)
  • 2 כפות רוטב סויה
  • 2 כפות תערובת תיבול לעוף - סוכר, מלח, בצל מיובש, שום מיובש, סירופ מייפל, פלפל אדום מיובש

      הוראות הכנה

      חתכו את כל חתיכות חזה העוף לקוביות של 2.5 סנטימטר.

      להכנת המרינדה: מערבבים בקערה גדולה את שמן הזית, רוטב הסויה, הדבש, השום ותערובת תיבול מעושנת מתחרה מבית פיטבוס. מוסיפים את העוף ומערבבים היטב. כשהעוף מכוסה לגמרי מניחים לו לשרות במרינדה במשך 2-12 שעות.

      בתבנית אפייה גדולה ורדודה, משרים את שיפודי העץ במים במשך שעתיים לפחות ועד 12 שעות.

      לאחר שהעוף סיים לשרות במרינדה והשיפודים סיימו לשרות במים, מרוקנים את המים מהשיפודים ומוציאים את העוף מהמרינדה.

      הפעל את הגריל שלך על מצב "smoke" (מצב עישון). לאחר שהוא נדלק, הגדר את הטמפרטורה ל 177 מעלות צלזיוס.

      משחילים חתיכת עוף, ואחריה חתיכת פלפל, פטריות ובצל. חוזרים על הפעולה עד שהשיפודים מלאים.

      צולים את השיפודים המלאים במשך 5 דקות בצד אחד, ואז הופכים לצד השני וצולים במשך 5 דקות נוספות או עד שהעוף מגיע לטמפרטורה פנימית של 83 מעלות לפחות. מוציאים מהגריל ומגישים.

      בתיאבון!

      מתכונים נוספים

      מתכון לפיצה בטאבון

      אתם רוצים להכין פיצה כמו מקצוענים ולקצור מחמאות אבל חוששים ולא יודעים איך להתחיל? אנחנו כאן כדי לקחת אתכם יד ביד להצלחה שלכם. 

      קבלו באהבה מתכון בסיסי ומפורט שיעזור לכם לעשות את הצעדים הראשונים שלכם ב

      סטייק טומהוק בגריל

      לפעמים, טוב להיות מלך או לפחות להתייחס לעצמכם כאחד. פנקו את עצמכם הערב עם סטייק טומהוק בגריל מתובל בתערובת תבלינים מנצחת ומעליה רוטב תחליף חמאה, שום ורוזמרין. סטייק הטומהוק הוא אחד מנתחי הסטייק הפופול

      סטייק בטכניקת ריברס סירינג

      טכניקת הרברס סירינג (צלייה הפוכה reverse sear) צברה לאחרונה פופולריות ביחס לשיטת הצלייה הרגילה ומסיבה טובה. זו פשוט דרך מצוינת לבשל נתח סטייק עבה לטמפרטורה הפנימית המושלמת ועם זאת עדיין לקבל את הציפוי

      סטייק אנטריקוט בגריל

      אם אתם רק מחפשים מתכון קל ופשוט להכנה לסטייק על הגריל, הגעתם בדיוק למקום הנכון. עקבו אחר ההוראות לסטייק אנטריקוט המבושל בצורה מושלמת ומתובל בתערובת תיבול בסגנון Steak House.