תפריט

שפיץ שייטל בסגנון בריסקט

לשפיץ שייטל בסגנון בריסקט יש את כל הטעמים הנחשקים של בריסקט מעושן, ובחצי מהזמן! נתח השפיץ שייטל – מכיל הרבה שומן בתוך רקמת השריר, מה שהופך אותו לדומה לחזה בקר מבחינת טעם עדין ובשרני. נותנים לנתח עיסוי ראב מפנק של תבלינים, ואז מעשנים בסגנון low and slow עד לריכוך. פורסים ומגישים עם הרטבים האהובים עליכם.

category

קטגוריה

time

זמן הכנה

5 שעות

level

דרגת קושי

קל

diners

מספר סועדים

4

מצרכים למתכון

  • 1 ק"ג שפיץ שייטל
  • 2 כפות חרדל
  • 6 כפות קפה טחון דק
  • 1 כף פלפל שחור
  • 2 כפות מלח גס
  • 2 כפיות אבקת שום
  • 2 כפיות אבקת בצל
  • 2 כפיות סוכר חום
  • 2 כפיות אבקת צ'ילי
  • 1 כפית אורגנו

      הוראות הכנה

      נתח שפיץ שייטל לרוב מוכן לעבודה, אין צורך בניקוי או דילול שומנים.

      ערבבו יחד בקערה תערובת תבלינים בסגנון ג'אווה צ'ופהאוס: 6 כפות קפה טחון דק, 1 כף פלפל שחור, 2 כפות מלח גס, 2 כפיות אבקת שום, 2 כפיות אבקת בצל, 2 כפיות סוכר חום, 2 כפיות אבקת צ'ילי, 1 כפית אורגנו.

      שפשפו על כל הנתח 2 כפות חרדל, ואז תבלו בתערובת תבלינים בסגנון ג'אווה צ'ופהאוס שהכנתם.

      הדליקו את הגריל שלכם כאשר המכסה פתוח.

      לאחר שהאש נדלקת, כוונו את הגריל ל -107 מעלות צלזיוס. אם אתם משתמשים בגריל גז או פחם, יש להגדיר אותו לחום נמוך ועקיף.

      הניחו את השפיץ שייטל ישירות על רשת הגריל ועשנו אותו עד שהטמפרטורה הפנימית מגיעה ל -74 מעלות צלזיוס (כ -2 וחצי שעות).

      הסירו את הנתח מהגריל ועטפו אותו בנייר קצבים (או בנייר אפיה עפ עוד שכבה של נייר אלומיניום). החזירו את הנתח העטוף לגריל והמשיכו לעשן אותו עד שהטמפרטורה הפנימית מגיעה ל 94 מעלות צלזיוס (עוד 2 וחצי שעות עד 3 שעות).

      הוציאו את הנתח מהגריל, ותנו לו לנוח במשך 30 דקות. פרסו את הנתח דק והגישו. מומלץ לצד מלפפון חמוץ, חלפיניו, בצל ורוטב ברביקיו.

      בתיאבון!

      מתכונים נוספים

      מתכון לפיצה בטאבון

      אתם רוצים להכין פיצה כמו מקצוענים ולקצור מחמאות אבל חוששים ולא יודעים איך להתחיל? אנחנו כאן כדי לקחת אתכם יד ביד להצלחה שלכם. 

      קבלו באהבה מתכון בסיסי ומפורט שיעזור לכם לעשות את הצעדים הראשונים שלכם ב

      סטייק טומהוק בגריל

      לפעמים, טוב להיות מלך או לפחות להתייחס לעצמכם כאחד. פנקו את עצמכם הערב עם סטייק טומהוק בגריל מתובל בתערובת תבלינים מנצחת ומעליה רוטב תחליף חמאה, שום ורוזמרין. סטייק הטומהוק הוא אחד מנתחי הסטייק הפופול

      סטייק בטכניקת ריברס סירינג

      טכניקת הרברס סירינג (צלייה הפוכה reverse sear) צברה לאחרונה פופולריות ביחס לשיטת הצלייה הרגילה ומסיבה טובה. זו פשוט דרך מצוינת לבשל נתח סטייק עבה לטמפרטורה הפנימית המושלמת ועם זאת עדיין לקבל את הציפוי

      סטייק אנטריקוט בגריל

      אם אתם רק מחפשים מתכון קל ופשוט להכנה לסטייק על הגריל, הגעתם בדיוק למקום הנכון. עקבו אחר ההוראות לסטייק אנטריקוט המבושל בצורה מושלמת ומתובל בתערובת תיבול בסגנון Steak House.